2013

Red Bull SoundClash Egipat 2013

Nakon velike društveno-političke promjene koja je zadesila Egipat, glazba je ujedinila ljude kroz prvi Red Bull SoundClash održan u Kairu.

Red Bull SoundClash Cairo

RED BULL MUSIC ACADEMY NEW YORK

Red Bull Music Academy pretvorila je New York u 34-dnevni glazbeni festival koji je u 35 njujorških klubova ugostio više od 230 glazbenika.

Red Bull Music Academy

RED BULL REVOLUTIONS IN SOUND

Svaka od 32 kapsule londonskog "milenijskog kotača" poznatijeg kao London Eye ugostila je kultne umjetnike britanske scene koji su utjecali na klupsku kulturu proteklog desetljeća. S prijenosom uživo iz 31 kapsule koji je pratilo preko milijun ljudi, Red Bull Revolutions in Sound bio je najveći ikad simultani prijenos u Velikoj Britaniji.

Revolutions in Sound

AWOLNATION

Glazbenici Red Bull Recordsa AWOLNATION ostvaruju četverostruku platinastu nakladu s pjesmom Sail i postavljaju rekord za boravak na Billboardovoj Top 100 ljestvici tri godine za redom.

RED BULL MUSIC ACADEMY KNJIGA - FOR THE RECORD

Tajna 15-godišnjeg uspjeha Red Bull Music Academy napisana je u obliku knjige, a obuhvaća razgovore s glazbenicima koji su oblikovali današnju glazbenu kulturu.

Red Bull Music Academy Book

Red Bull Thre3Style Svjetsko DJ prvenstvo

U Torontu je održano Red Bull Thre3Style Svjetsko DJ prventsvo, u kojem se 21 DJ u sedmodnevnom natjecanju u prepunim klubovima borilo za naslov najboljeg, a krunu svjetskog prvaka Red Bull Thre3Style natjecanja uzeo je Japanac DJ Shintaro.

Red Bull Thre3style

RED BULL BC ONE SVJETSKO PRVENSTVO

Više od 2000 B-Boyeva diljem svijeta obilježilo je desetu obljetnicu Red Bull BC One natjecanja, koje je obišlo šest kontinenata i 53 zemlje u potrazi za majstorom brejkanja. Lokalni B-Boying junak Hong 10 ponovio je uspjeh iz 2006. godine i postao svjetski prvak.

BC ONE

Red Bull Guesthouse Miami – SAD

Četiri dana i noći hotel u Miamiju pretvoren je u party središte grada za vrijeme Miami Music Weeka i Ultra festivala, s nastupima uživo DJ velikana kao što su Skrillex, A-Trak, Baauer i mnogi drugi.

RED BULL TOUR BUS INDIJA

Red Bull India pokrenuli su svoju inačicu Red Bull Tourbusa. Izvođači iz sva četiri dijela zemlje sastali su se kako bi preko 40 tisuća obožavatelja donijeli jedinstveni spoj zapadne i tradicionalne glazbe za vrijeme festivala NH7 Weekenders.

RED BULL STATION - BRAZIL

Veliko novo kulturno mjesto osvanulo je u Sao Paoulu. Red Bull Station smješten je u nekadašnjoj energetskoj stanici iz 1926. godine, a sada je prostor namijenjen stvaranju glazbe i umjetnosti.

Red Bull Station

The Wanton Bishops

Dolaze iz Libanona, sviraju tradicionalni američki blues-rock, a glazbeni svijet već ih je prepoznao kao umjetnike na koje treba dobro obratiti pažnju u 2014. godini. Oni su The Wanton Bishops. Pogledajte ih u ekskluzivnom druženju u danskom izdanju Red Bull Studios.

Wanton Bishops

Skrillex

Grammyjem višestruko nagrađivani glazbenik Skrillex i producent Boys Noize na svom novom EP-u surađivali su u Red Bull Studiju u New Yorku. Što je bio rezultat suradnje pogledajte u videu (u kojem Skrillex svira i gitaru!).

Skrillex

Richie Hawtin

Red Bull Music Academy surađivala je s ikonom dance glazbe Richie Hawtinom na svjetskoj seriji Pop Up showa u Londonu, Barceloni, Amsterdamu i Miamiju. Tajne lokacije partija Hawtin bi svojim obožavateljima na Facebooku otkrivao 2 sata prije početka nastupa.

Richie Hawtin

Fabri Fibra Culture Can

Zajedno s Red Bullom, talijanski rapper i najprodavaniji platinasti izvođač Fabri Fibra svojim obožavateljima dao je priliku da osmisle koncept za njegov novi video. Fibra je osobno odabrao pobjednika, koji je imao priliku upoznati glazbenika i sudjelovati u snimanju videa.

Fabri Fibra-utfordringen

Red Bull King of the Peak

Sébastien Loeb postavio novi rekord Pikes Peaka s nevjerojatnim vremenom od 8m 13.878s u 208 T16 Pikes Peaku. Francuz je prošao 20 kilometara i 156 zavoja planine pri prosječnoj brzini od 145 kilometara na sat.

Sébastien Loeb's

Marc Marquez najmlađi svjetski prvak u MotoGP-ju

Nakon fenomenalne debitantske sezone i odlučujuće utrke u Valenciji, Márquez je sa svojih 20 godina i 266 dana starosti postao najmlađi svjetski prvak u MotoGP klasi ikad.

Marc Marquez

Sebastian Vettel i Infiniti Red Bull Racing po četvrti put prvaci Formule 1

Pobjedom na Velikoj nagradi Indije, Sebastian Vettel osigurao si je četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka. Njegova pobjeda donijela je i četvrtu pobjedu Red Bull Racingu za konstruktora godine.

Sebastian Vettel

Cyril Despres po peti put slavi na Dakaru

Francuz Cyril Despres slavio je svoj peti uspjeh na Dakaru kad je nakon 8000 kilometara prešao ciljnu liniju najpoznatijeg svetskog relija.

Cyril Despres

RED BULL SOUND SELECT

Red Bull Sound Select zaživio u SAD-u. Spoj digitalnog i nastupa uživo - platforma za najstrastvenije glazbene ljubitelje.

Red Bull Sound Select

Pregledaj sve godine