2003.

Prvi Red Bull Air Race

Airpower03 po prvi put ugostio Red Bull Air Race

Natjecanje se zasniva na kombinaciji akrobacija i izazova prave utrke. Uz veoma brzu vožnju, osobine koje piloti moraju posjedovati su spretnost, preciznost te čelični živci. Rezultat je posve nova akrobatska disciplina.

Posjeti stranicu Red Bull Air Race

Hangar-7, salzburška zračna luka

Hangar-7 u salzburškoj zračnoj luci jedinstvena je arhitektonska umjetnina. Prvotno je bila zamišljena kao dom sve brojnije kolekcije povijesnih letjelica Flying Bullsa, no danas je sinonim avangardne arhitekture, suvremene umjetnosti i vrhunske gastronomije. Konstrukcija u obliku krila, neodoljiva kombinacija stakla i čelika, savršeno se uklapa u krajolik. Od svog otvaranja do danas Hangar-7 razvio se u međunarodno uporište obožavatelja zrakoplovstva. Također je i izložbeni centar, a svaka tri mjeseca HangART-7 predstavlja suvremenu umjetnost druge zemlje. Svaki event poseban je na svoj način, a svemu tome doprinosi i restoran Ikarus koji klijentelu mami vrhunskim međunarodnim kulinarskim majstorijama.

Posjeti stranicu Hangar-7

Red Bull X-Alps

"Ovo je mnogo više od alpskog krosa: ovo je avantura, ekspedicija i natjecanje." Hannes Arch

Prvo Red Bull X-Alps natjecanje održano 2003. godine pokrenulo je jednu sasvim novu dimenziju avanturističkih utrka. 17 natjecatelja odvažilo se na skoro 2000 kilometara dugo putovanje s austrijskog glečera Dachsteina, no preko Zugspitzea u Njemačkoj, francuskog Mont Blanca i Mont Grosa samo ih je troje stiglo na cilj u Monacu.

Posjeti stranicu Red Bull X-Alps

Pregledaj sve godine