2001.

RED BULL CRASHED ICE - PRAVILA SU JEDNOSTAVNA: TKO PRVI DO DNA – POBJEDNIK!

Prvi Red Bull Crashed Ice

Sportaši iz cijelog svijeta pohrlili su u Stockholm na prvu utrku, koja je uključivala klizaljke i 1-na-1 borbu niz 300 metara dugu strmu stazu punu prepreka i oštrih zavoja. Taj sport zvao se Ice Cross Downhill, a utrka je dobila ime Red Bull Crashed Ice.

Posjeti Red Bull Crashed Ice

Red Bull Junior Team

Osnovan 2001. godine, Red Bull Junior Team najuspješniji je svjetski program za mlade vozačke talente. Red Bullov dijagnostički i trening centar u blizini Salzburga najvažnija su pomoć u potrazi za mladim talentima i budućim svjetskim F1 prvacima. 2004. godine Christian Klien postao je prvi Red Bullov Junior koji je izborio svoj put u Formulu 1, a Sebastian Vettel prvi je Red Bull Junior koji je osvojio naslov prvaka F1 na Velikoj nagradi (Monza, 2008.).

Red Bull Rampage

Prvi Red Bull Rampage

Red Bull X-Fighters

Prvo Red Bull X-Fighters natjecanje održano je 2001. godine u Valenciji, donoseći potpuno novi, inovativni koncept koji je u sebi sadržavao kombinaciju ekstremnog sporta, freestyle motocrossa i tradicionalne lokalne borbe bikova. U 2002. godini event se preselio u Madrid, a zatim u Mexico City, gdje se od 2005. nastavio redovno održavati. 2008. godine Red Bull X-Fighters svjetska turneja ponovno je oživjela, s postajama u SAD-u, Brazilu, Meksiku, Španjolskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Narednih godina Red Bull X-Fighters dosegnuo je još višu razinu s dodatnim postajama na novim svjetskim lokacijama i mnoštvom još neviđenih, sve samo ne običnih trikova.

Posjeti Red Bull X-Fighters

Taurus World Stunt Awards

Nagrade Taurus World Stunt odaju počast prikrivenim junacima filmske industrije - najboljim svjetskim kaskaderima, koji riskiraju vlastite živote kako bi u živote gledatelja filmova unijeli akciju i uzbuđenje. Nagrada se dodjeljuje najboljim kaskaderima filmske industrije za izvanredne izvedbe u filmovima.

Posjeti Taurus World Stunt Awards

Pregledaj sve godine