Red Bull limenke

lagane su i mogu se 100% reciklirati

Red Bull je savjesno i odgovorno odlučio upotrebljavati aluminijske limenke. Danas je njihova težina znatno manja nego prije nekoliko godina, čime se ostvaruju uštede dragocjenih sirovina. Potrošene limenke mogu se u potpunosti reciklirati nebrojeno puta pri čemu im kvaliteta ostaje ista.

  • 100% reciklirajući materijal

Limenka - izvor energije

Sve limenke izrađene su od 100 % reciklirajućeg materijala. Kada dođu do odredišta za reciklažu, nijedan dio aluminija neće biti izgubljen. Limenke se tope i mogu se ponovno iskoristiti bezbroj puta bez gubljenja kvalitete. Uporaba već korištenog aluminija štedi 95 % energije u odnosu na korištenje posve novog aluminija.

Limenka Red Bulla danas teži 60 % manje nego prije nekoliko godina. Neprestano smanjivanje težine limenke iznimno je važno jer manje aluminija znači i manji ugljični otisak.

Aluminijske limenke otporne su na kisik i imaju neutralan okus pa piće dugo ostaje svježe i vrhunske kvalitete. To znači da su i okus i kvaliteta pića jednaki na početku i na krajnjem odredištu.

Svaka limenka je važna

Limenka je najrecikliranije pakiranje u svijetu. Naravno, to je moguće jedino ako se limenke skupljaju i ponovno donose na reciklažu. Ako se limenke bezbrižno bacaju i ostavljaju u prirodi, ne mogu ispuniti svoj reciklirajući potencijal. Nažalost, u mnogim zemljama to još uvijek predstavlja problem. Pobrinemo li se limenke odlagati u pripadajući otpad pomažemo održati prirodu netaknutom, povećavamo stopu recikliranja i smanjujemo potrošnju energije čime se štede prirodni izvori. Ako tvoja zemlja ima razvijen sustav reciklaže aluminija, molimo pravilno odlaži otpad.

 

Natrag na životni vijek

Istraži svijet iza limenke